Brexit Bunker, Kensal Rise

Client: Private
Construction Costs: £105,000 + VAT
Status: Complete
Location: Kenal Rise, London

This Garden Studio addition compliments a side extension feature in a modern architectural style, using rusted metal to blend with the natural colours around it.

The new garden office has become a place of serenity that invites the user to disconnect from the outside world. In fact, the client for this project nicknamed it The Brexit Bunker while the garden studio was under construction in 2019 – in their view, it would be the perfect burrow to escape the hurricane of political news and debates going on at the moment. The interior is all clad in timber, giving the walls and built-in joinery a warm glow that reflects the accents from the skylight above. The planted steps in front of the large oriel window disguise the materials of the cityscape while the square skylight becomes a direct window to the sky, where the only things that matter are the rays of sunlight and the occasional cloud that cruises through the frame.

brexit bunker 1

brexit bunker 2

brexit bunker 3

brexit bunker 4

brexit bunker 5

brexit bunker 6

brexit bunker 7

brexit bunker 8

brexit bunker 9

brexit bunker 10

brexit bunker 11

brexit bunker 12

brexit bunker 13

brexit bunker 14

brexit bunker 15

brexit bunker 16

brexit bunker 17

brexit bunker 18

brexit bunker 19

brexit bunker 20

brexit bunker 21

brexit bunker 22

brexit bunker 23

brexit bunker 24

brexit bunker 25

brexit bunker 26

brexit bunker 27

brexit bunker 28

brexit bunker 29

brexit bunker 30

brexit bunker 31

brexit bunker 32

brexit bunker 33

brexit bunker 34